Eduquem en la igualtat

Servei a les comunitats educatives

1. A les AMPES

Tallers, conferencies-debat, seminaris

Amb la intenció de reflexionar sobre la construcció del gènere oferim la trilogia de conferències-debat sota el títol ENCARA SOM ROSES I BLAUS, composta per una conferència introductòria on s’analitzaran diferents elements quotidians que ens fan desiguals partint de la diferència sexual.

A partir d’aquesta primera xerrada, pactarem entre els assistents la temàtica de les dues posteriors, que poden versar sobre infinitat de temes com la reproducció cultural, anàlisi de contes infantils, anàlisis de sèries de TV, anàlisis d’anuncis, anàlisis de cançons, anàlisis de les professions, anàlisis de l’elecció d’estudis, anàlisis dels espais de joc, de les actituds, del fracàs escolar… sempre sota la perspectiva de gènere.

El cost del pack complet per les AMPES serà de 200 €/anuals.
Amb aquesta aportació econòmica l’AMPA passa a ser sòcia de DHIDES, podent així utilitzar el nostre espai, llogar joguines o llibres, comprar-los, venir a realitzar les activitats per a socis i sòcies i sol·licitar-nos productes que considerin interessants, com a llibres escolars que tinguin analitzada la perspectiva de gènere i no utilitzi un llenguatge ni iconografia sexista, realitzar un curs concret o el que considerin.

2. Als centres educatius

Contacontes, visualització de documentals i debat, tallers sobre violència de gènere, tallers sobre resolució de conflictes.

Oferim a les escoles un ampli ventall de productes:

 • Elaboració del pla d’igualtat de centre:
  Anàlisi des de la perspectiva de gènere dels curriculums explícits i ocults, anàlisis de la distribució espacial del centre, anàlisi del funcionament els òrgans de decisió i reunions i posterior disseny del pla d’igualtat.
  Aquest servei té un cost de 2.000 euros/anuals.
  En contractar aquest servei el centre escolar disposa d’un o una tècnica en igualtat en el centre un dia a la setmana, a concretar amb el centre, que a més de realitzar el diagnòstic i disseny del pla d’igualtat, conjuntament amb la comissió d’igualtat, realitza un màxim de 15 accions amb els nens i nenes.
  Amb aquesta aportació econòmica el centre educatiu passa a ser soci de DHIDES, podent així utilitzar el nostre espai, llogar joguines o llibres, comprar-los, venir a realitzar les activitats per a socis i sòcies i sol·licitar-nos productes que considerin interessants, com a llibres escolars que tinguin analitzada la perspectiva de gènere i no utilitzen un llenguatge ni iconografia sexista, realitzar un curs concret per a l’equip docent o el que considerin.
 • Tallers específics sobre la construcció del gènere a escollir fer-los a l’escola o en el local de Dhides, on periòdicament hi ha exposicions que es poden venir a visitar i realitzar allí l’activitat.
  El cost del taller serà de 100 euros.

3. Projecte “Escola Lliure”, la primera a la ciutat!

A DHIDES tenim l’espai i les idees, les ganes i la motivació, els instruments necessaris i el projecte inicial. Obrim un espai perquè participeu des de l’inici amb aquest projecte: una escola lliure per a famílies amb nenes i nens de 0 a 6 anys.

Si esteu buscant un espai educatiu basat en els principis d’ igualtat, llibertat, participació social i solidaritat, us esperem a Dhides veniu, informeu-vos i participeu, és tota una oportunitat!

Per inscripcions es pot omplir el formulari d’aquesta pàgina, o directament a l’ESPAI DHIDES (Pl. dels Àngels núm.2 de Tarragona).

Per qualsevol consulta o aclariment també podeu trucar al 685151013 (Rosa Casas).

*Per utilitzar l’espai, fer les activitats i adquirir productes o serveis cal associar-se a DHIDES (25€ / trimestrals que es faran efectius els mesos de novembre, febrer, maig i agost).

Amb la teva col·laboració continuarem treballant per la igualtat.

Tots els divendres a les 18h farem trobades entre pares i mares que estiguin interessats en el futur projecte ESCOLA IGUALITÀRIA DHIDES. Un concepte d’escola més lliure que cuida el respecte, la confiança, la disponibilitat dels adults,… i que ajuda l’infant en el seu creixement emocional i vital.

Una escola poc massificada on la família es considera el principal element en la criança i l’educació dels nens i les nenes.

Us esperem!

Contactar

Utilitza el següent formulari per contactar amb nosaltres.
Disseny web per Anduluplandu i Mènsula STUDIO