A punt per començar l’escola!

5de set.
2013

Punt i final a les vacances d’estiu i tret de sortida al curs escolar. Us donem 10 consells perquè tornar a l’escola sigui el més fàcil (i menys traumàtic) possible!

  1. Estigueu tranquils. Quan més relaxats us mostreu davant la situació, més seguretat transmetreu als vostres fills.
  2. Torneu a la rutina. Cal restablir uns horaris fixes per anar a dormir, per llevar-se, per prendre un bany i per fer els deures, per exemple.
  3. Sigueu previsors. Tan important és comprar els llibres i el material escolar, com decidir com anirà el nen a l’escola, qui el portarà i qui l’anirà a buscar o quines activitats extraescolars farà.
  4. Animeu el nen/a. Recordeu-li que anar a l’escola també vol dir tornar a trobar els amics, conèixer nous mestres, aprendre moltes coses noves i fer excursions.
  5. Expliqueu-li com serà tot. Doneu-li detalls sobre què faran a classe, qui els atendrà allà o perquè serveix anar a l’escola.
  6. Prepareu-lo pel comiat. Cal trobar la mida justa per dir adéu. No podem aprofitar un moment de distracció per desaparèixer ni allargar excessivament el moment d’acomiadar-vos.
  7. Porteu un objecte de consol. Segur que a l’escola bressol serà benvingut el peluix que tanta companyia els fa a casa per reconfortar-los i fer-los guanyar confiança.
  8. No l’enganyeu. Si, en el cas dels més petits, perquè deixin de plorar els diem que tornarem de seguida, la situació pot empitjorar quan vegin que no és veritat. Com en tot, cal ser francs i explicar-los com aniran les coses a partir d’ara.
  9. Sigueu tolerants. Durant els primers dies li haureu de permetre alguna rebequeria. No us amoïneu, el període d’adaptació sempre té una data de caducitat.
  10. No angoixeu al nen/a. No li feu un interrogatori de com ha anat el primer dia d’escola. Us donarà tots els detalls quan estigui preparat per fer-ho.

font: Serpadres.es

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*


+ 8 = 16

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
Disseny web per Anduluplandu i Mènsula STUDIO