Ja comença el carnaval!

5feb
2013

Una setmana de disbauxa, alegria i disfresses perquè gaudiu petits i grans. Amb tanta crisi hem d’aprofitar algun moment d’esbarjo i actes com la baixada del pajaritu, la rua de carnaval, l’enterro de la sardina o les activitats que us proposem des de l’Associació Dhides!!! Esperem que participeu tots i totes! Fem soroll i gresca a consciència!

Coneixeu els  orígens del Carnaval?

A Tarragona la celebració comença amb les festes Saturnals, Lupercals i Matronals que celebraven els romans. Des de la seva colonització s’han mantingut elements com la presència del Rei Carnestoltes, un personatge gruixut, dragador, bevedor i esbojarrat. Amb els anys ha aparegut la seva enemiga, la Vella Quaresma, una vella de set cames que dejuna i no menja carn (però sí peix).

El Carnaval és una celebració que pertany al culte lunar i, per tal de situar-la en el calendari, hem de buscar la primera lluna plena posterior a l’equinocci de primavera, el 20 de març.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*


6 − = 1

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
Disseny web per Anduluplandu i Mènsula STUDIO