Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona

23de nov.
2012

Diumenge se celebra el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona. Expliquem una mica els origens d’aquesta data.

El 25 de novembre de 1960 es va registrar l’assassinat de les tres germanes Mirabal a la República Dominicana.

El 1993 l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la Declaració sobre l’Eliminació de la Violència contra la Dona, en què es va definir la “violència contra la dona” com

tot acte de violència basat en el gènere que té com a resultat possible o real un dany físic, sexual o psicològic, incloses les amenaces, la coerció o la prohibició arbitrària de la llibertat, ja sigui que ocorri a la via pública o en la via privada.

En aquesta Assemblea es va reconèixer que eren necessaris

una clara declaració dels drets que s’han d’aplicar per assegurar l’eliminació de tota violència contra la dona en totes les seves formes, i un compromís dels Estats i de la comunitat internacional en general per a eliminar la violència contra la dona.

En aquest context, el 17 de desembre de 1999, l’Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 25 de novembre com el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona.

Pàgina oficial: Nacions Unides.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*


7 − = 5

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
Disseny web per Anduluplandu i Mènsula STUDIO